#1 2012-08-02 14:05:36

Leslo

Taktyk dywizji BF:BC2

Zarejestrowany: 2010-12-20
Posty: 74

Pomoc przy upgrade sprzętu...

Czołem załogo!
Zakupiłem BFa3 i teraz pora na mały upgrade sprzętu

Głównie chciałbym wymienić procka i kartę graficzną

Obecnie mam Athlona X2 250 BOX 3,0 GHZ i GF GTS 250 512 MB na pokładzie, 4 GB RAM. Niestety nie da rady grać w BF3 komfortowo FPS skacze 20-55 FPS
W kompie wyłączyłem Aero i na czas gry przeglądarke. Innych programów nie ma uruchomionych w tle...

Procesor będę wymieniał na Athlon X4 lub Phenon X4- takie są kompatybilne z moją płytą. Druga kwestia to grafika.... Potrzebuję kartę lepszą od mojego GTSa.. Planuję go sprzedać za 300zł + dołożyć jakieś 200-250zł na nową kartę. Czy za 550zł dostanę lepszą kartę graficzną niż posiadam obecnie?
W pracy doradzają mi radeona 6870 ale ponad 700zł to trochę dużo Co możecie polecić

P.S. kolega z pracy ma intel q8300 core 2 quad GeForce GTS 250 4GB ram ddr3 i mówi, że nie ma problemu z BFem. Czyżby mój procek spowalniał kartę graficzną ???

Offline

 

#2 2012-08-02 18:34:16

 NuterX

Władza Absolutna

8810656
Skąd: Olsztyn PL
Zarejestrowany: 2010-10-27
Posty: 939

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Napisz jaka masz plyte glowna


http://img196.imageshack.us/img196/3976/121uyvm.gif
http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/nuterx666.png

Offline

 

#3 2012-08-03 11:13:55

Leslo

Taktyk dywizji BF:BC2

Zarejestrowany: 2010-12-20
Posty: 74

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Gigabyte UTRA DURABLE 3 MA770T- UD 3
Płytka jest procesory Athlon i Phenon.
Link do pełnego opisu
http://www.gigabyte.com/products/produc … ?pid=3243#

Offline

 

#4 2012-08-03 16:30:21

 NuterX

Władza Absolutna

8810656
Skąd: Olsztyn PL
Zarejestrowany: 2010-10-27
Posty: 939

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Wiec tak:
czy procek moze spowalniac k. graf.... moze nie bezposrednio - ale tak i to w bardzo istotnym stopniu, jednak grafke na Twoim miejscu tez bym wymienil.

Co do wymiany procke to Phenom>>>>Athlon  - i lepiej dolozyc tych kilka pln i zakupic mocniejsza wersje ;], juz na ok 400pln mozesz wyrwac cos ciekawego
Wymiana grafiki to powazniejszy wydatek - szykuj jakies 600pln dla komfortowej gry


http://img196.imageshack.us/img196/3976/121uyvm.gif
http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/nuterx666.png

Offline

 

#5 2012-09-09 10:18:33

Leslo

Taktyk dywizji BF:BC2

Zarejestrowany: 2010-12-20
Posty: 74

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Odświeżam temacik. Biorąc pod uwagę to, że zasobność mojego portfela jest niewielka i muszę wymienić i procka i grafę pomyślałem o czymś takim:

procek: http://www.proline.pl/?p=AMD+X4+II+965+AM3+B

Karta: http://www.pcworld.pl/testy/opis/GPU002 … C_1GB.html

Podoba mi się ten GF ponieważ starczy na niego zasilacz 400W plus BF3 na ultra 1920x1080 wyciąga 26 klatek. Mój monitor ma max 1440x900 i do grania na medium/ high powinno starczyć. A i cena jest ok :-] Gram zazwyczaj w 1280x1024

Co o tym myślicie?

Offline

 

#6 2012-09-09 11:13:06

 NuterX

Władza Absolutna

8810656
Skąd: Olsztyn PL
Zarejestrowany: 2010-10-27
Posty: 939

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Za pieniądze jakie chcesz przeznaczyc to w sumie niezle rozwiazanie - ale w niedalekiej przyszlosci pomysl o wymianie zasilacza


http://img196.imageshack.us/img196/3976/121uyvm.gif
http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/nuterx666.png

Offline

 

#7 2012-09-09 12:46:12

Leslo

Taktyk dywizji BF:BC2

Zarejestrowany: 2010-12-20
Posty: 74

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Zasilacz mam 550 albo 600W (nie pamiętam), grafa jakaś bomba jest mi zbędna bo mój monitor nie ma HD, a jak podłączam do TV poprzez HDMI to nie działa:/

Offline

 

#8 2012-09-09 13:52:42

 NuterX

Władza Absolutna

8810656
Skąd: Olsztyn PL
Zarejestrowany: 2010-10-27
Posty: 939

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Zasilacz 50-600 zmienia postac rzeczy - faktycznie nie trzeba wymieniac.
Co do Tv przez HDMI - na TS moze uda sie pomoc.


http://img196.imageshack.us/img196/3976/121uyvm.gif
http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/nuterx666.png

Offline

 

#9 2012-09-10 20:56:52

 Grimas81

Pełnoprawny członek gangu

Skąd: Olsztyn PL
Zarejestrowany: 2010-12-16
Posty: 14

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

Siema Leslo , ja se sprawiłem PS3 i już nie mam takich problemów...hihi...kiedyś wrócę .
Po pierwsze podaj dokładnie jaką masz płytę główną, jeżeli kolega gra w niskiej rosdziałce to jest możliwość że "jakoś" mu chodzi, kolejna sprawa jaki masz monitor i ogólnie jaki masz budżet bo za twój sprzęt max 300 zł wyciągniesz proc+grafa najtańsza opcja w/g mnie:
http://www.komputronik.pl/product/90426 … ition.html
http://www.komputronik.pl/product/15022 … CI_E_.html
Napisz więcej o płycie , monitorze i kasie. Możliwości jest dużo warto parę groszy w chłdzenie zainwestować. Pozdro


http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean4/pc/JaCk81%20PL.png

Offline

 

#10 2013-06-26 14:46:12

Richiesto

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2013-06-26
Posty: 1

Re: Pomoc przy upgrade sprzętu...

a na PS Vita ktoś grał w BFa?


Richiesto FTW! | sklep komputerowy | gg:379381233
http://imageshack.us/scaled/landing/805/rlfo.jpg

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
tłumiki gorzów wlkp